Belföld Gazdaság Külföld

Deák Dániel: A balliberális oldal álhíreket terjesztve összehangolt támadást indított a debreceni beruházás ellen

Csak nálunk csinálják a politikai hisztit: Németországban a Debrecenben tervezettnél is nagyobb akkumulátorgyárat üdvözölte a zöld–baloldali kormány, kifejezetten zöld gyárként hivatkoznak rá!

A Contemporex Technology Thuringia GmbH (CATT), a CATL akkumulátorgyártó vállalat első Kínán kívüli gyára. 2022 decemberében a türingiai üzemben a terveknek megfelelően megkezdődött a lítium-ion akkumulátorcellák sorozatgyártása. A vállalat, 2022 áprilisban kapta meg az engedélyeket Türingia tartománytól az akkumulátorcellák gyártására. Németországban tehát a CATL-nek már működő gyára van Türingiában. Ott ahol a kormányon lévő baloldali, zöld-szocialista koalíció a lehető legnagyobb lelkesedéssel üdvözölte ez a beruházást.

A beruházással kapcsolatos engedélyeket Anja Siegesmund tartományi környezetvédelmi és energiaügyi miniszter (Zöldek) és Wolfgang Tiefensee (SPD) gazdasági miniszter adták át hivatalosan a vállalatnak tavaly áprilisban. Az átadáskor Anja Siegesmund hangsúlyozta, hogy az akkumulátorgyártás és az e-mobilitás már most sikeres. Olyan cégekre van szükség, amelyek elkötelezettek, és már a termelési szakaszban figyelembe veszik a fenntarthatóságot és az erőforrás-megtakarítást.

A beruházás kapcsán környezeti probléma nem merült fel, sőt kifejezetten „zöld” akkumulátorgyárként hivatkoznak a projektre. Wolfgang Tiefensee baloldali, szocialista gazdasági miniszter meglátása szerint „a CATL gyárépítése az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb ipari beruházása Türingiában. A projekt lendületet adhat egy „Battery Valley Thüringen“ kialakításához.

Forrás: Deák Dániel Facebook oldala,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább