Belföld

Munkáspárt: Ne legyen se Horn-sétány, se Horn utca!

Munkáspárt: Ne legyen se Horn-sétány, se Horn utca!

Horn Gyula volt szocialista miniszterelnökről neveznek el sétányt Budapest XIII. kerületében, a Fővárosi Közgyűlés múlt heti rendkívüli ülésén hozta meg a döntést.

Akadályozzuk meg! Ne legyen se Horn-sétány, se Horn utca, se semmi mást ne nevezzenek el róla! Egész egyszerűen azért nem, mert több kárt okozott a magyar népnek, mint hasznot. Horn 1989-90-ben aktív részt vállalt a Magyar Népköztársaság államrendjének megdöntésében, a szocializmus felszámolásában.

1994-98 között miniszterelnökként a szó szoros értelmében kiárusította az országot. Külföldi kézre adta a bankokat, a kiskereskedelmet. Eladta a külföldi tőkének azokat a cégeket, amelyek a magyar lakosságot árammal, gázzal, vízzel látták el.

Horn vezetése alatt az MSZP szövetségre lépett a liberális erőkkel. Koalíciót hozott létre a Szabad Demokraták Szövetségével, s ezzel lassú, de biztos pusztulásra kárhoztatta az MSZP-t. Horn elindította az MSZP-t a baloldaliságának, sőt szociáldemokrata jellegének felszámolása felé.

Forrás: Thürmer Gyula Facebook oldala,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább