Kiemelt Külföld

6 éves gyereket és 4 felnőttet késelt a szomáliai menedékkérő Riminiben

olvasási idő:59 másodperc

Bedrogozva szúrt a magyarok által is kedvelt nyaralóhelyen…

Az olasz rendőrség letartóztatott egy szomáliai menedékkérőt, miután szombat este Rimini városában négy nőt és egy hatéves gyermeket szúrt meg-jelentette vasárnap az ANSA hírügynökség.

Luciana Lamorgese belügyminiszter rendkívül súlyosnak nevezte az esetet, és közleményében kijelentette, hogy hétfőn Riminiben lesz, hogy részt vegyen egy biztonsági értekezleten.

Az eset a 11-es busz vonalán történt, az ellenőrök szokásos jegyellenőrzést végeztek a Riminibe tartó buszon. A férfi ekkor előrántott egy kést és megszúrta az ellenőröket, egyiküket a nyakán, a másikat a karján sebesítette meg, majd elfutott. Menekülés közben, kezében a késsel és ollóval megpróbálta megállítani az utcán közlekedő autókat, de sikertelenül. A kiérkező rendőrök elől menekülve három másik embert is megszúrt, köztük egy nőt és annak 6 éves fiát. Végül a férfit Riminiben elfogták a rendőrök.

A bangladesi kisfiú nagyon súlyos állapotban van, a nyakán (egy eret érve) szúrta meg a szomáliai, a cesenai Bufalini kórházban ápolják.

A 26 éves szomáliai férfi néhány hónapja érkezett Olaszországba és menekültstátuszt kért. 2015 óta Európában tartózkodik, és Dániában, Svédországban, Németországban és Hollandiában már kért menekültstátuszt – közölte az ANSA.

A rendőrség egyelőre kizárta a terrorcselekményt, a hírek szerint a szomáliai drog hatása alatt késelt.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább