Öko

500 ezres büntetés, mert elhordta Tihanyban a fél hegyet

Engedély nélkül…

A DK képviselője, Vadai Ágnes írásbeli kérdést tett fel a kormánynak, arról érdeklődött, mi lett az eredménye a Veszprém Megyei Kormányhivatal vizsgálatának, melyet egy nagy érdeklődést kiváltó tihanyi építkezés ügyében rendeltek el- írja a 444.hu

Tavaly valaki Tihany Óvár nevű részén kezdett nagyszabású építkezésbe. Az összesen majdnem 9 ezer négyzetméteres telken a tulajdoni lap szerint egészen 2019 végéig szőlő, rét és gyümölcsös volt. Ugyanott egy óriási gödröt ástak, amin az építési engedély szerint egy 385 négyzetméteres, lakófunkcióval is rendelkező mezőgazdasági épület lesz. A környéken egyre gyakrabban épülnek olyan medencés luxusnyaralók, melyeket mezőgazdasági épületnek neveznek.

Vadai kérdésére Orbán Balázs válaszolt. Azt írta, a kormányhivatal a tulajdonost 2020. október 16-án „természetvédelmi engedély nélkül elvégzett fakivágás és szakhatósági hozzájárulástól eltérően végzett tevékenység miatt ötszázezer forint természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte”.
A tulajdonos a bírság ellen jogorvoslattal élt, a közigazgatási per a Veszprémi Törvényszék előtt jelenleg is folyamatban van. „Tájékoztatom továbbá, hogy a fentieken túlmenően az építésfelügyeleti hatóság az ingatlanon zajló építőipari kivitelezési tevékenységet a helyszínen szúrópróbaszerűen, valamint az építési naplóban távoli eléréssel is többször ellenőrizte” – írta válaszában a Miniszterelnökség államtitkára.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább