Külföld

422 migránssal a fedélzetén kikötött az Ocean Viking

A hajó a szicíliai Augusta kikötőjébe érkezett…

Az olasz hatóságok közölték, hogy a menekültek nagy részét karanténhajóra telepítik át, a felnőtt kíséret nélkül utazó fiatalkorúakat pedig szícíliai befogadóközpontokba szállítják.

– Az Európai Unió nem tétlenkedhet tovább. Ezek az emberek teljesen elhagyatottak – mondta az Augustába érkezőkről a település polgármestere, Giuseppe di Mare.

A líbiai menedékkérőket és a legénységet a kikötés után koronavírus-tesztnek vetették alá. A legénység közlése szerint a fedélzeten 41 felnőtt és 8 kiskorú fertőződött meg koronavírussal.

Az Ocean Viking hajót üzemeltető SOS Méditerranée francia civil szervezet vasárnap kikötési engedélyt követelt a rosszabbra forduló időjárás és a fedélzeten terjedő koronavírus-járvány miatt.

A civil szervezet szerint az ottani embertelen körülmények elől menekülő migránsok százai keltek útra Líbiából bárkákon az utóbbi napokban.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább