Külföld

40 ezer migráns érkezett Spanyolországba idén

Az idén év eleje óta összesen 37 385 migráns érkezett illegálisan Spanyolországba, a legtöbben Marokkó felől – tájékoztatott a spanyol belügyminisztérium.

A marokkói rendőrség arról számolt be, hogy több mint 11 ezer illegális migránst tartóztattak fel, akik Spanyolországba akartak jutni.

Bár a spanyol minisztérium számai 1,7 százalékos csökkenést jelentenek az előző év azonos időszakához képest,

2021-ben  1 025 fő vesztette életét, miközben próbáltak eljutni spanyol területekre,
derül ki az InfoMigrants jelentéséből.

Az ENSZ menekültügyi ügynökségének (UNHCR) statisztikái szerint azonban december 19-ig még többen érkeztek, összesen 41 203-an, a legtöbben tengeri útvonalon, a migránsok fő célpontja pedig a Kanári-szigetek lett. Ide több mint 22 ezren érkeztek, míg Spanyolország kontinentális területére nagyjából 4 ezren, az észak-afrikai exklávék, Ceuta és Melilla területére pedig kevesebb mint 3 ezren.

Októberben arról számoltak be, hogy a kanári-szigeteki útvonalon a forgalom több mint kétszeresére nőtt
annak ellenére is, hogy ez a legveszélyesebb útvonal Spanyolországba, amelyen a legtöbb migráns veszti életét.

Az Európai Unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex szerint az illegális migráció 70 százalékkal nőtt 2021 első tíz hónapjában az előző évhez képest – írta meg a V4NA.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább