Kiemelt Külföld

27 millió dollárt fizet George Floyd családjának Minneapolis városa

Ellenszavazat nélkül döntött így a városi tanács…

27 millió dolláros, azaz több mint 8 milliárd forintos kártérítésben állapodott meg George Floyd családja Minneapolis városával.

A többszörösen visszaeső erőszakos bűnöző George Floyd tavaly májusban halt meg rendőri intézkedés közben, mikor egy Derek Chauvin nevű rendőr addig térdelt a férfi nyakán, amíg meg nem fulladt.

Floyd haláláról készült videó kikerült az internetre, feketék elleni rendőri erőszak példája lett, és hatalmas tüntetéssorozatot indított el BLM néven, mely azóta is tart, gyújtogatásokkal, rablásokkal, fehérek elleni erőszakkal.

Minneapolis városi tanácsa ellenszavazat nélkül döntött úgy, hogy 27 millió dolláros kártérítésben részesítsék a családot. Ez a legnagyobb összeg, amiben valaha ilyen ügyben, még tárgyalás előtt megegyeztek.

„Ez azt az üzenetet küldi mindenkinek, hogy a fekete életek igenis számítanak és a feketék elleni rendőri erőszaknak véget kell vetni” – nyilatkozta a család ügyvédje, Ben Crump.

Derek Chauvin tárgyalása március 29-én kezdődik, jelenleg az esküdtszék tagjainak kiválasztása zajlik. (BBC)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább