Belföld

24 migránst zsúfolt be a járműbe egy holland embercsempész

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy német rendszámú Opel kisteherautót, melyben 24 illegális migránst szállítottak.

 

Az egyenruhások 2021. december 12-én 4 óra 5 perckor ellenőriztek egy német rendszámú gépkocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy 25 éves holland férfi vezette, aki a raktérben 24 illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. Elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van.

 

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a holland sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

 

Police.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább