Belföld

2 év és 10 hónap börtönre ítélték Lagzi Lajcsit

Nem ment el a mai tárgyalására Lagzi Lajcsi, annak ellenére, hogy most lenne arra lehetősége, hogy az utolsó szó jogán megvédje magát a bíró előtt.

Nem ez volt az első eset. Előfordult már, hogy nem jelent meg a Budapest Környéki Törvényszék budaörsi tárgyalótermében, de olyan is, hogy rosszul lett és ezért el kellett napolni a pert.

Júliusban már első fokú ítélethirdetésre készültek, de az áramlopás miatt indult per elhúzódott, ma viszont a bíróság ítéletet hirdetett. Lagzi Lajcsit bűnösnek mondta ki a bíró lopás és felbujtóként elkövetett vesztegetés miatt, amiért 2 év 10 hónapot kell rácsok mögött töltenie.

A kilencből mindössze két vádlott van jelen, a többieket az ügyvédjeik képviselik.

Mivel Lagzi Lajcsi nem jött el a tárgyalásra, így az utolsó szó jogáról is lemondott. A harmadrendű vádlott viszont élt a lehetőséggel. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy nem igazán tud többet mondani az eddigieknél, az egyetlen bűne az ügyészség szerint, az hogy régóta jó barátságban van a zenésszel.

A negyedrendű vádlott Lajcsi egyik cégének ügyvezetőnője. Saját bevallása szerint hetente mindössze pár órát dolgozott, az áramlopásról pedig sosem tudott. Azt is mondta, lehet, hogy tévedett, de ártani sem akart senkinek.

Arra hivatkozott, hogy magának sem lopott soha, akkor miért tenné meg másnak, ha még haszna sincs belőle.

A bíró ezek után szünetet rendelt el, ami után ítélethirdetés várható. A szünet után a bíróság ítéletet hirdetett.

Lagzi Lajcsit bűnösnek mondta ki a bíró lopás és felbujtóként elkövetett vesztegetés miatt, amiért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. 

A feleségét, az ügy másodrendű vádlottját felmentette a vádak alól.

Forrás: Origo

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább