Külföld

185 meleg, biszex stb. színész coming outolt Németországban

Ciszheteroszexualitás hazug álcája mögé  voltak kényszerítve…

Wir sind schon da, azaz Itt vagyunk címmel jelent meg rendhagyó cikk a Süddeutsche Zeitung oldalán.

185 meleg, leszbikus, biszexuális, queer, nem-bináris és transz színész coming outolt együtt, valamint #actout néven aláírtak és közzétettek egy manifesztót is- számol be eme jó hírről a humen.

Beszélgetést szeretnének kezdeményezni LMBTQ témákról, valamint elérni, hogy a filmipar és a televízió, valamint a színház világa ne kényszerítse őket többé a ciszheteroszexualitás hazug álcája mögé, hanem LMBTQ személyként is ugyanúgy elismerést nyerjenek.

Az aláírok hangsúlyozzák, hogy az elmúlt években bővültek és változtak a film- és sorozatnézési szokások. Több történet és perspektíva létezik, mint a heteroszexuális fehér középosztályé. Németországban ez régóta társadalmilag megélt realitás, de a kultúrában kevéssé tükröződik. “Társadalmunk már rég készen áll. A nézők már régóta készen állnak. A szakmánknak egy Együtt-ért kell kiállnia és a társadalmat a maga sokszínűségében leképeznie” – teszik hozzá.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább