Külföld

13 radikális iszlamistát fogtak el Belgiumban

A belga rendőrség egy radikális iszlamista csoport 13 tagját vette őrizetbe.

Becslések szerint mintegy 100 belga rendőr vett részt az Antwerpen környéki razziákon, hogy kiterjesszék a radikális iszlám terrorista tevékenységekkel kapcsolatos nyomozást, mivel Antwerpen Brüsszel mellett a dzsihádisták egyik ismert gócpontja.

A belga szövetségi ügyészség azt állította, hogy a 13 személy mindannyian ugyanannak a feltételezett terrorista csoportnak a tagjai, és a razzia nem egy támadás megelőzésére irányult, hanem a terrorista tevékenység elleni szélesebb körű fellépés részeként – írja a The Times Of Israel.

A szövetségi ügyészség közleményében így fogalmazott: „A dzsihádista miliőn belül egy antwerpeni csoport került ellenőrzés alá, és ennek az akciónak a célja a csoport tevékenységének további feltérképezze.”

Az ügyészek szerint a megvádolt terroristák egy „vizsgálóbíró” előtt fognak megjelenni, aki majd eldönti, hogy terrorizmus vádjával őrizetbe veszik-e őket, vagy szabadon engedik – írta meg a Breitbart.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább