Belföld

13 éves gyerekeket letérdeltettek, gázpisztollyal fenyegettek iskolatársaik

Több gyermeket is súlyosan megaláztak az iskolatársaik Budapesten.

Az elkövetők videót is készítettek a bántalmazásról. A rendőrség kényszerítés, zaklatás és garázdaság gyanúja miatt nyomoz az ügyben.
Feljelentést tettek a rendőrségen a szülők, miután általános iskolás gyermekeiket bántalmazták az iskolatársaik Budapesten, a XVI. kerületben – tudta meg a 24.hu.

Úgy tudják, hogy az elkövetők azzal a céllal vették videóra a megalázást, hogy az egyik közösségi oldalon egy kihívás keretében közzétegyék a felvételt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a lap kérdésére elmondta, hogy november 2-án négy szülő tett feljelentést.

A 13–14 éves gyermekeiket közterületen bántalmazták, letérdeltették, gázpisztollyal fenyegették az iskolatársaik, akik a cselekmények egy részéről mobiltelefonnal felvételt is készítettek – közölte a portál megkeresésére a BRFK.

Megjegyezték, hogy a bántalmazott gyermekek nem szenvedtek orvosi ellátást igénylő sérülést. A bűncselekmények nem az oktatási intézményben, hanem közterületen történtek. Az eddigi adatok alapján nem merült fel közösségi médiás kihívásra utaló adat – tették hozzá.

A rendőrök azonnali nyomozást rendeltek el az ügyben, így sikerült azonosítaniuk az egyik elkövetőt, aki a sértettek iskolatársa. A 13 éves fiútól egy gázpisztolyt és mobiltelefont foglaltak le.

Az ügyben kényszerítés, zaklatás és garázdaság gyanúja miatt nyomoznak a rendőrök.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább